Anasayfa İletişim


Peşinden ayrılmama veya taleplerde bulunma

  Peşinden ayrılmama sıklıkla anksiyete veya terkedilme korkusu nedeniyle ortaya çıkar. Sevgili hastanız, gün boyunca yaşamını yönlendirmeye yardım etmeniz için tamamen size bel bağlamış olabilir.En basit işler bile sizin katılımınızı gerektirebilir. Sevgili hastanız çeşitli durumlarda nasıl tepki vermesi gerektiğini anlamak için sizin ruh halinizi ve yüz ifadenizi de gözleyebilir.

* Her şeyin yolunda olduğuna dair bol bol ve sık sık sözel güven verin.

* Hastanızın taleplerini uygun ve kabul edilebilir şekilde yerine getirmeye çalışın. Örneğin, içki içmek için dişarı çıkmak isteyen sevgili hastanızla birlikte gitmeyi kabul edebilirsiniz ama bara gitmek yerine pastaneye gidebilirsiniz. Yaratıcı olun ve eğlenmeye çalışın.

*Hayır kelimesini kullanmaktan kaçının.Daha sonra bir şekilde sıyırtabileceğiniz talepler için evet bile diyebilirsiniz.

*Anksiyetenin, örneğin belirli bir ortam veya günün belli bir zamanı gibi tetiklenme biçimleri olup olmadığını düşünün. Sevgili hastanızı sakinleştirmeye nelerin yardımcı olacağını saptamaya çalışın.

*Sevgili hastanızı meşgul edecek bir faaliyet bulmaya çalışın. Havluları katlamak, yer süpürmek,bahçedeki yaprakları tırmıkla toplamak veya yün dolamak gibi tekrarlayıcı bir iş özellikle yararlı olabilir. Hastanıza,dikkatini odaklayabileceği bir ciklet veya meyve, çerez vs.bile verebilirsiniz.

*Sevgili hastanıza sakinleştirici etkisi olan nesneler- belki tüylü bir oyuncak hayvan, tüylü bir battaniye veya bir fincan bitki çayı-verin veya sakinleştirici bir müzik çalın.

*Hastanın talepleri arasında kendiniz için de bir yer mutlaka ayırın.Kendinize dinlenme zamanı sağlamak için,haftada hiç olmazsa bir kez bir yardımcı bakıcı  ayarlamanız gerekebilir.

* Banyo ve tuvaletteyken mahremiyetinizi koruyabilmek için kapıyı kilitleyin.EÄŸer sevgili hastanız yalnız kalabiliyorsa,bir saat kurun ve “saat çaldığında döneceÄŸim” deyin.

*Hasta bakımı verenlerin destek grubundan tavsiye ve yardım isteyin.Peşinden ayrılmama davranışı hastaya bakım verenlerin sabrını özellikle zorlayabilecek bir durumdur ve ek desteğe ihtiyacınız olacaktır.

Yorum yapılmamış

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Sorry, the comment form is closed at this time.